TwitterGoogle BookmarksRSS FeedPinterest

Húsleves cérnametélttel

Hozzávalók 10 főre:Norbi Update Eger husleves1 nagyobb tyúk
5 nagyobb sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 zellergumó
2-3 gerezd fokhagyma
2 vöröshagyma
1 kisebb zöldpaprika
10-15 szem őrölt bors
Update1 só
0,12 kg Update1 cérnametélt tészta


Elkészítés:
A tyúkot feldaraboljuk és hideg vízben lassú tűzön elkezdjük főzni. Időnként lehabozzuk. A zöldséget megpucoljuk és hasábra vágjuk.
Ha már nincs több habja, beletesszük a zöldségeket, a fokhagymát, a hagymát, a zöldpaprikát és a szemes borsot.
Nagyon lassú tűzön, gyöngyözve főzzük. A főzési idő a tyúk korától függ. (3-4 óra)
Ha megpuhult, a levest leszűrjük.
Tálaláskor főtt cérnametéltet és zöldségeket teszünk bele

Tápanyagok 1 adagban:
Energia: 190 kcal,
Fehérje: 30 g,
Zsír: 2 g,
Szénhidrát: 12 g,
GI: 15  

Joomla Templates by Joomla51.com
Joomla extensions by ZooTemplate.com