TwitterGoogle BookmarksRSS FeedPinterest

Bográcsgulyás

Hozzávalók 10 főre:Norbi Update Eger bogracsgulyas1,5 kg marhalábszár felkockázva
1 kg csicsóka
4 db közepes hagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
1-2 sárgarépa
Update só
pirospaprika
őrölt kömény
zsír
15 dkg Update tarhonya

Elkészítés: A hagymákat összevágjuk, nem kell nagyon apróra, úgyis elfő, és zsíron megfonnyasztjuk, üvegesre pirítjuk. Rádobjuk a felvágott paradicsomot és paprikát, és egy kicsit együtt is hagyjuk őket rotyogni. Ezután pirospaprikát szórunk rá. Ezután mehet rá rögtön a kockára vágott hús, mert ha a pirospaprika túl sokáig pirul, akkor keserű lesz. Ha rajta van a hús, felengedjük vízzel, hogy ellepje, és beledobjuk a kockára vágott sárgarépát. Ízesítjük, sóval, köménymaggal. Ha a hús már majdnem kész, hozzáadjuk a krumplit is, és felöntjük bő vízzel, hogy leveses legyen, úgyis sok vizet elfő. Ezután szintén ízesítjük sóval, és egy kis őrölt köménnyel. Kb.10 perccel azelőtt, mielőtt levennénk a tűzről, bele lehet dobni a tarhonyát.

Tápanyagtartalmak 1 személyre:
Energia 458 kcal,
Szénhidrát 17 gramm,
Fehérje 32 gramm,
Zsír 31 gramm,
GI 20

Joomla Templates by Joomla51.com
Joomla extensions by ZooTemplate.com