TwitterGoogle BookmarksRSS FeedPinterest

Thai csirkeleves (Tom yum)

Hozzávalók 4 főre:Norbi Update Eger thai csirkeleves40 dkg csirkemell
1 szál sárgarépa
1/4 fej káposzta
2 színes paprika
2 gerezd fokhagyma
1 szál thai citromfű
1 db thai chili
1 dkg galangal gyökér
4 lime levél
4 dl kókusztej
3 dl csirkeleves
8 dkg Update tészta
2 evőkanál halszósz
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál rizsecet
korianderlevél
2 evőkanál olaj


Elkészítés: A csirkemellet csíkokra vágjuk, a zöldségeket megtisztítjuk, és vékonyan felszeleteljük. A csirkemellet a forró olajon megpirítjuk, hozzátesszük a citromfűszálat, a chilit és a galangal gyökeret, átforgatjuk, meglocsoljuk a rizsecettel, a szójaszósszal és a halszósszal, újra átforgatjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket. Felöntjük a csirkelevessel, forraljuk 2-3 percig. Hozzáadjuk a kókusztejet is. Az 5 percre langyos vízbe áztatott tésztát apróra vágjuk, és a levesbe tesszük.

1 adag szénhidráttartalma 25g,
GI 20

Joomla Templates by Joomla51.com
Joomla extensions by ZooTemplate.com