TwitterGoogle BookmarksRSS FeedPinterest

Parajkrémleves sajtos toasttal

Hozzávalók 4 személyre:Norbi Update Eger parajkremleves0,15 kg friss paraj1 dkg vaj
1 kis fej hagyma apróra vágva
0,2 liter tejszín
0,04 kg low carb liszt
2 gerezd fokhagyma összevágva
sóbors
? db Update1 megvehagymás cipó
0,12 kg light sonka
0,12 kg light sajt

Elkészítés: A hagymát kevés vajon üvegesre pirítjuk, rádobjuk a fokhagymát, azt is megpirítjuk. Rátesszük a megmosott lecsepegtetett parajleveleket, sózzuk, borsozzuk, és amikor összeesik, félrehúzzuk. Rászórjuk a lisztet, összekeverjük, visszatesszük a tűzre, és összeforraljuk a tejszínnel. Utána turmixgépben krémesítjük. Felforraljuk újra, félrehúzzuk és nyers vajat keverünk bele. A megvehagymás cipóból, vékony hosszú szeleteket vágunk amiket megpirítunk. Megkenjük kevés vajjal, rátesszük a sonka szeleteket, és teljesen beborítjuk a sajttal. Ráolvasztjuk a sajtot.
Tálaláskor a leveses csészék tetejére helyezzük a toastokat.

1 adag tápanyagtartalma:
340 kcal,
22 g f,
21 g zs,
9,25 g ch

Joomla Templates by Joomla51.com
Joomla extensions by ZooTemplate.com