TwitterGoogle BookmarksRSS FeedPinterest

Paradicsomos bruschetta

Paradicsomos bruschetta

Norbi Update Eger bruschetta1

Klasszikus paradicsomos bruschetta: klasszikus, friss és jó minőségű alapanyagokból készül.

Hozzávalók 4 személyre:
8 szelet kornspitz vagy medvehagymás és/vagy sokmagvas cipó
4-5 db nagyobb, érett, zamatos paradicsom
2 dundi gerezd fokhagyma
1 kis csokor bazsalikom
? dl Jamie Oliver extraszűz olívaolaj + 2 evőkanál az ízesítéshez ízlés szerint só, bors

Elkészítés: A paradicsomok héján kereszt alakban bemetsszük, 1 percre forró vízbe dobjuk, meghámozzuk. ? cm-esre kockázzuk, tálba rakjuk. A bazsalikomleveleket egészen finomra tépkedjük, hozzáadjuk a paradicsomhoz, sózzuk, borsozzuk, kevés olívaolajjal meglocsoljuk.

A kenyérszeletek mindkét oldalát olívaolajon 1-2 perc alatt megpirítjuk, még melegen bedörzsöljük fokhagymával, ha nagyobb szeleteket pirítottunk, akkor megfelezzük, mindegyikre halmozunk a fűszeres paradicsomból, olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.

Joomla Templates by Joomla51.com
Joomla extensions by ZooTemplate.com