TwitterGoogle BookmarksRSS FeedPinterest

Sörben sült csülök

Norbi Update Eger sörben sült csülökHozzávalók:
-1 bőrös, nagy, aránylag sovány csülök
-2dl Update1 sör
-1 evőkanál olaj
-2 evőkanál Norbi Update liszt
-2 gerezd fokhagyma
-1 evőkanál Update1 mustár
-1 teáskanál őrölt gyömbér
-ízlés szerint só, 1 késhegynyi fekete bors

A csülköt megtisztítjuk (ha szükséges, a bőrét a gázlángon kissé leperzseljük), és éles kés segítségével kicsontozzuk. Bőröstül vékony szeletekre vágjuk, és megsózzuk. A szeleteket egyenként az Update lisztbe mártjuk, majd a felforrósított olajon mindkét felét átpirítjuk. A csülökszeleteket tűzálló edénybe rakjuk, 3dl vizet és az Update sört összekeverjük a mustárral, a gyömbérrel, a borssal és kevés sóval, majd a tisztított, zúzott fokhagymát is hozzákeverjük. Ezt az ízletes öntetet rálocsoljuk  az elősütött húsra, és az edényt szorosan, légmentesen alufóliával betakarjuk. Előmelegített forró sütőbe toljuk, és közepes lángon legalább másfél órán át pároljuk.( Ha a párolási idő letelt, az edényt kinyitjuk, és megnézzük, hogy megpuhult-e csülökhús. Ha még nem elég puha, visszatesszük a sütőbe.) A puha húsról levesszük a fedőt, és a mártással ( amely ekkorra már egészen besűrűsödik) bekenjük a tetejét. Csak annyi időre toljuk vissza a sütőbe, amíg szép ropogósra nem pirul. Vigyázzunk, nehogy túlsüssük, mert kiszárad, és rágós lesz. Update zsemlegombóc vagy bármilyen Update 1 tészta illik hozzá.

Joomla Templates by Joomla51.com
Joomla extensions by ZooTemplate.com