TwitterGoogle BookmarksRSS FeedPinterest

Mac 'n' sajt 'egy klasszikus amerikai tésztatál

Mac 'n' sajt 'egy klasszikus amerikai tésztatál - mindenki imádni fogja!

Norbi Update Eger macaroni-cheeseHozzávalók 4 főre:

 

Jamie Oliver tengeri só és frissen őrölt fekete bors

45 g  Update házivaj
3 púpozott evőkanál Norbi liszt
10 gerezd fokhagyma, hámozott és apróra vágott
6 friss babérlevél
1 liter félzsíros tej
500 g Update 1 spagetti vagy szarvacska tészta
8 paradicsom
150 g frissen reszelt Cheddar sajt
100 g frissen reszelt parmezán sajt
néhány szál friss kakukkfű, levelekre szedett
egy kicsi szerecsendió
3 nagy marék Mestermorzsa
Jamie Oliver extraszűz olívaolaj

 

Elkészítés:
Főzzük ki az Update spagetti tésztát, sós vízben. Olvaszd fel a házivajat egy nagy tűzálló serpenyőben alacsony lángon, majd add hozzá a Norbi lisztet, közepes lángon barnítsd meg a lisztet (rántás). Add hozzá a szeletelt fokhagymát - ne aggódj hogy 10 gerezd kerül bele, mert karamellizálódni fog a mártással. Keverjük addig, amíg aranybarna nem lesz a masszánk. Adjuk hozzá babérlevelet és lassan habverő segítségével a tejet, amíg sima szószt nem kapunk. Alkalmanként kevergessük meg a mártást, alacsony lángon forraljuk fel. Melegítsük elő a sütőt 220 ? C-ra. Közben vágjuk fel a paradicsomot (megfelezve, vagy tetszés szerint több cikkre) majd sóval és borssal ízesítsük. A leszűrt tésztához add hozzá a mártást. Keverjük hozzá a reszelt sajtot, apróra vágott paradicsomot és a kakukkfüvet. Ízlés szerint most reszelhető hozzá egy kicsi szerecsendió. Akkor megfelelő az állaga a tésztánknak ha kicsit több a szósz rajta. A sütőben majd jól összesűrűsödik a szósz. Adhatunk hozzá egy csepp vizet, ha szükséges. Rakjuk egy mély tepsibe vagy cserép edénybe a mártásos tésztánkat. .Süssük 30 percig a sütőben, amíg aranysárga, bugyborékoló, ropogós és ízletes nem lesz.
A mestermorzsát, egy kicsi kakukkfűvel rakd serpenyőbe egy kevés olíva olajjal együtt. Közepes lángon pirítsuk arany barnára. Vegyük le a tűzről, és tegyük egy tálba. Reszelt sajttal, kakukkfüves mestermorzsával és zöld salátával szervírozhatjuk a tésztát!

Bor javaslat: száraz olasz fehér bor

Reméljük kedvet kaptatok a recepthez és sokan ki is próbáljátok!

Joomla Templates by Joomla51.com
Joomla extensions by ZooTemplate.com