TwitterGoogle BookmarksRSS FeedPinterest

Káposztás tészta

Hozzávalók 4 főre:Norbi Update Eger kaposztas teszta

- 80 dkg fejes káposzta
- 28 dkg Update1 tészta
- 5 dkg Update1 Prebiosweet
- Update1 só
- 6 dkg libazsír
- frissen őrölt feketebors


Elkészítés:
A káposztát négyfelé vágjuk, torzsáját kivágjuk, lereszeljük, sóval összeforgatjuk, kb. 15 percig pihentetjük, majd alaposan kinyomkodjuk belőle a káposzta levét.

Egy nagyobb teflonserpenyőben a zsiradékot felforrósítjuk, a rostédest benne megkaramellizáljuk, hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát, majd erős hőfokon állandó keveréssel szép egyenletes barnára pirítjuk (kb. 20 perc).

Közben egy fazékban sós vizet forralunk, a tésztát kifőzzük, leszűrjük, és a pirított káposztával összekeverjük. Borssal ízlés szerint megszórjuk.

Energia: 460 kcal
Szénhidrát: 38 g
GI: 30

Joomla Templates by Joomla51.com
Joomla extensions by ZooTemplate.com