TwitterGoogle BookmarksRSS FeedPinterest

Gombával töltött karalábé

Hozzávalók 4 főre:Norbi Update Eger gombaval toltott karalabe
40 dkg gomba
8 db 7-8 cm átmérőjű karalábé (kb 1.5 kg)
1 fej vöröshagyma (kb 7 dkg)
12 dkg Update1 rizsszem tészta
2 db tojás
bors
Update1 só
4 dkg vaj
petrezselyem zöld
fokhagyma
3 dl tejszín

A hagymát apróra vágjuk, vajon megpároljuk. Rádobjuk a fokhagymát, apróra vágott gombát, petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk. A rizsszemtésztát megfőzzük, leszűrjük. A nyers tojásokkal, ezeket összekeverjük. A karalábékat meghámozzuk, karalábévájóval kivájjuk úgy, hogy kb 2 mm vastagságú fala maradjon és a tetején kb 4-5 cm átmérőjű nyílás legyen. A karalábéforgácsokat, ha túl nagyok, késsel tovább aprítjuk. A karalábékat félig megfőzzük. megtöltjük a gombás keverékkel, ha marad ki töltelékünk, gombócokat formálunk belőle. Tűzálló tálba helyezzük, a megtöltött karalábék mellé szórjuk a karalábé darabokat, öntünk alá pici tejszínt, lefedve besütjük. Amikor a karalábé, szűrőlapáttal kiszedjük egy másik edénybe és a szószt összeturmixoljuk. Beleszórjuk a felaprított zöldpetrezselymet, hozzákeverjük a tejfölt, összeforraljuk és belerakosgatjuk a töltelékeket.

CH:41 g
GI 30

 

Joomla Templates by Joomla51.com
Joomla extensions by ZooTemplate.com