TwitterGoogle BookmarksRSS FeedPinterest

Jénais kenyér (sima sütőben)


?    előkészület: 20 percNorbi Update Eger jenais kenyer?    sütés: 40 perc


Hozzávalók 4 főre
?    1/2 kg Update lisztkeverék
?    1/3 élesztő
?    300 ml langyos tej
?    1 ek olíva olaj
?    1 tk só
?    kevés vaj a jénai alsó részének kikenéséhez

Elkészítés
1.    A lisztbe kis fészket készítünk, feltöltjük langyos tejjel, belemorzsoljuk az élesztőt. Megvárjuk, amíg az élesztő felfut.
2.    Hozzáadjuk az olajat, a sót és a maradék vizet.
3.    A mikrót 2 percre állítjuk 600 W-on.
4.    Meggyúrjuk a tésztát, betesszük a meleg, de nem működő mikróba kelni 30 percre.
5.    Ha duplájára kelt, kivesszük, kikenjük vajjal, vagy kibéleljük a jénait, és a tésztát áttesszük. Picit hagyjuk pihenni (kb. 10 percet).
6.    Előmelegítjuk a sütőt. Bevágjuk a kenyeret, és ecset segítségével lekenjük vízzel. A jénai tetejét is belülről bevizezzük.
7.    Sütőbe tesszük, 20 percet sütjük, majd levesszük a jénai tetejét. Tovább sütjük kb. 20 percet.
8.    Ha szép barna lett, kivesszük, a tetejét lekenjük vízzel, és hagyjuk kihűlni.

sütési hőfok: 200°C

Joomla Templates by Joomla51.com
Joomla extensions by ZooTemplate.com