TwitterGoogle BookmarksRSS FeedPinterest

Eger első újhullámos kávézója

 

Hogy kerül egy újhullámos kávézó a Norbi Update üzletbe?


Jogos a kérdés, hisz erre eddig sehol nem volt példa. Nézzük csak szép sorban!


Ott kezdődött, hogy szerettük az Update életmódot (mert fogytam tőle) és szerettük a kávét - pontosabban kávé felhasználásával készült italokat.
Aztán jött a pillanat, hogy nyissunk egy Norbi Update üzletet. Kerestük az üzlethelységet, de kissé nagyot találtunk. Mit kezdjünk vele? Csináljunk egy kávézót! - Azt úgyis szeretjük.


HasBeanEgerPersze ekkor még semmit nem értettünk a kávéhoz, de sebaj, majd belejövünk! Főztük a kávékat és éreztük, hogy valami hiányzik. Hiányzik a tudás. Ekkor jött az ötlet, hogy igyuk végig fővárosunk legjobb kávézóit. Egy nap alatt. Megtettük. Estére 12 kávé után (fejenként) szerelmesek lettünk. A jó kávéba.


Úgy döntöttünk, hogy akkor hivatalosan is megtanulunk kávét készíteni. Irány hazánk "Örökös Magyarbajnok" baristájának - Molnár Attilának - kávés képző laborja. Tanultunk, és ismét szerelmesek lettünk. A Has Bean pörkölő kávéiba. Ez teljesen más, mint amit eddig ismertünk. Egyedi ízek, illatok. Tudod, az amit, ha megérzel, feláll a szőr a karodon - vagy ahol épp van.

Innentől egy év gyakorlás, új eszközök beszerzése. Végül a márka hazai forgalmazója megadta az engedélyt, hogy Egerben mi készítsünk szuperfinom kávékat ezekből a fantasztikus alapanyagokból.

És mi főzzük a kávét - kivétel amit hidegen csinálunk - és gőzöljük a tejet, mérjük a grammokat, az időt és jól beállítjuk az őrlőt...
Mi az eredménye. Kóstold meg, és döntsd el te magad!

Egy biztos, nálunk a kávézás teljesen más élmény lesz, mint amit megszoktál!

 

HasBeanS miért annyira izgalmas a Has Bean kávé?


Molnár Attila elmondása szerint egyszerűen azért, mert ilyen kávét még sosem ittunk.

A kávékat három kontinensről vásárolják, közvetlenül a farmról történik a beszerzés, fajtakávékat és blendeket (zseniálisan összeállított kávékeverék) egyaránt kínálnak. A közepesre pörkölt, legmagasabb minőségű kávék mindegyike saját profillal rendelkezik, a beszerzést pedig az határozza meg, hogy az adott évben hol volt a legjobb a termés.

Joomla Templates by Joomla51.com
Joomla extensions by ZooTemplate.com